VGT3 elfogadott

Magyarország vízgyűjtő-gazdálkodási tervének második felülvizsgálata befejeződött. Ismerje meg a részletes VGT3 végleges tartalmát és mellékleteit az alábbi linkeken!

MAGYARORSZÁG VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVÉNEK MÁSODIK FELÜLVIZSGÁLATA
A VGT3 összefoglaló, rövid változata lekérdezhető, interaktív webes térképekkel (az egyes fejezetek térképeire kattintva nyílik az interaktív ablak).Letölthető mellékletek:

 
Mellékletek
Háttéranyagok
Térképek


A vízgyűjtő-gazdálkodási terv közérthető összefoglalója

A VGT3 közérthető, összefoglaló változata megjelent a Hivatalos Értesítő 2022. évi 23. számában a Magyarország 2021. évi vízgyűjtő-gazdálkodási tervéről szóló” 1242/2022. (IV. 28.) Korm. határozat jóváhagyásával.

A Hivatalos Értesítő 2022. évi 23. száma ezen a linken érhető el.

 

A VGT3 közérthető összefoglalójának függelékei a Hivatalos Értesítőben pdf fájl formájában jelentek meg. A szerkeszthető változatok letölthetőek az alábbi (zip) letöltési ikonra kattintva.

zip ikon
VGT3 közérthető összefoglaló függelékei (zip)

Öntözéssel kapcsolatos beruházásokra vonatkozó víztest állapotértékelés

Az öntözött területek nettó növekedését eredményező beruházások – amelyek felszín alatti vízből vagy felszíni vizekből történő vízkivételt eredményeznek – abban az esetben támogathatók Európai Uniós forrásból, ha a kérdéses víztest a hatályos vízgyűjtő-gazdálkodási tervben nem kapott jónál rosszabb minősítést vízmennyiséggel kapcsolatos okok miatt. A 2000/60/EK Víz Keretirányelv szerinti hidromorfológiai állapotértékelés többféle szempont integrált eredményét tartalmazza, ezért a hidrológiai állapot nemcsak a rendelkezésre álló vízmennyiségtől függ.

A felszíni víztestek – 2022. április 28-ától hatályos, Magyarország 2021. évi vízgyűjtő-gazdálkodási tervével kihirdetett – vízmennyiségi állapotát bemutató víztestlistát itt töltheti le.