Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK)

A Európai Unió Víz Keretirányelve (2000/60/EK, továbbiakban VKI) szerinti víztest monitoring programok adatokat szolgáltatnak a víztestek általános állapotáról, az emberi hatásokkal érintett területekről és az intézkedések hatásáról. A monitoring részét képezi az emberi tevékenységekre vonatkozó adatgyűjtés is, valamint nyilvántartásba kell venni a felszíni vizekbe történő kibocsátásokat, azaz emissziós leltárt kell készíteni. A monitoring tevékenységben keletkezett adatok alapozzák meg az intézkedéseket, részletes képet adva a vizek állapotáról, továbbá az eddig végrehajtott intézkedések hatásának értékelésére adnak lehetőséget.

Magyarország 2022-2027 időszakra vonatkozó, harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervének  (VGT3) Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK3) című vitaanyagát itt töltheti le:

 

A képre kattintva töltse le a VGT3 Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések vitaanyagát!
Mondja el véleményét Ön is!
A vitaanyag hat hónapon keresztül véleményezhető. Kérjük küldje meg észrevételeit 2020. június 22-ig a Mondja el véleményét menüpont alatt vagy küldje meg közvetlenül a vgt3@vizeink.hu központi email címre, vagy postai úton az Országos Vízügyi Főigazgatóság, vagy az illetékes Vízügyi Igazgatóság címére.