Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK)

A Európai Unió Víz Keretirányelve (2000/60/EK, továbbiakban VKI) szerinti víztest monitoring programok adatokat szolgáltatnak a víztestek általános állapotáról, az emberi hatásokkal érintett területekről és az intézkedések hatásáról. Az információgyűjtés részét képezi az emberi tevékenységekre, azaz a vizeket érő mennyiségi és minőségi terhelésekre vonatkozó adatgyűjtés is. A terhelések és hatások számbavétele, a monitoring tevékenység alapján történő állapotértékelés alapozzák meg az intézkedéseket, amelyet a vízgyűjtő-gazdálkodási terv tartalmaz.

 

Országos szintű Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A képre kattintva töltse le a VGT3 Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések országos vitaanyagát!

Az országos, a részvízgyűjtő és az alegységi Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések véleményezése lezárult.  A VGT3 következő véleményezési szakasza 2020. december 23-tól hat hónapon keresztül lesz elérhető. Köszönjük az eddig beküldött javaslatokat és támogató közreműködésüket!

Az országos vitaanyag hat hónapon keresztül véleményezhető. Kérjük küldje meg észrevételeit 2020. június 22-ig a Mondja el véleményét menüpont alatt vagy küldje meg közvetlenül a vgt3@vizeink.hu központi email címre, vagy postai úton az Országos Vízügyi Főigazgatóság, vagy az illetékes Vízügyi Igazgatóság címére.

Részvízgyűjtő és alegységi szintű Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

Magyarország 2022–2027 időszakra vonatkozó, harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervének  (VGT3) részvízgyűjtő és alegységi szintű Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK3) című vitaanyagait az alább hivatkozott oldalon töltheti le (a részvízgyűjtő mappák alatt találhatóak meg az egyes tervezési alegységek dokumentumai):

Az országos, a részvízgyűjtő és az alegységi Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések véleményezése lezárult. A VGT3 következő véleményezési szakasza 2020. december 23-tól hat hónapon keresztül lesz elérhető. Köszönjük az eddig beküldött javaslatokat és támogató közreműködésüket!

A részvízgyűjtő és tervezési alegység szintű vitaanyagok egy hónapon keresztül véleményezhetők. Kérjük, küldje meg észrevételeit a véleményezési űrlapon keresztül. Véleménye az illetékes Vízügyi Igazgatósághoz kerül továbbításra.

Véleményezési határidők a következőek

alegységi JVK: 2020. május 22.

részvízgyűjtő JVK: 2020. június 5.

Az új típusú koronavírus terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, véleményét kizárólag ezen a csatornán keresztül, elektronikusan juttassa el hozzánk!

A Duna nemzetközi vízgyűjtő Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervének (3rd DRBMP) Jelentős Vízgazdálkodási Kérdései (SWMI) magyar nyelvű fordítása kizárólag tájékoztatási céllal itt elérhető:

http://vizeink.hu/wp-content/uploads/2020/03/HU_IC_220_Interim_Overview_SWMI_FINAL_HU.pdf

Ezzel kapcsolatos véleményét az ICPDR titkárságának kell megküldeni, melynek módjáról az alábbi linken tájékozódhat:

http://icpdr.org/main/public-participation-interim-overview-significant-water-management-issues