Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK)

A Európai Unió Víz Keretirányelve (2000/60/EK, továbbiakban VKI) szerinti víztest monitoring programok adatokat szolgáltatnak a víztestek általános állapotáról, az emberi hatásokkal érintett területekről és az intézkedések hatásáról. Az információgyűjtés részét képezi az emberi tevékenységekre, azaz a vizeket érő mennyiségi és minőségi terhelésekre vonatkozó adatgyűjtés is. A terhelések és hatások számbavétele, a monitoring tevékenység alapján történő állapotértékelés alapozzák meg az intézkedéseket, amelyet a vízgyűjtő-gazdálkodási terv tartalmaz.

Magyarország 2022-2027 időszakra vonatkozó, harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervének  (VGT3) kulcsterületeit tartalmazó Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK3) című vitaanyagát itt töltheti le:

 

A képre kattintva töltse le a VGT3 Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések vitaanyagát!
Mondja el véleményét Ön is!
A vitaanyag hat hónapon keresztül véleményezhető. Kérjük küldje meg észrevételeit 2020. június 22-ig a Mondja el véleményét menüpont alatt vagy küldje meg közvetlenül a vgt3@vizeink.hu központi email címre, vagy postai úton az Országos Vízügyi Főigazgatóság, vagy az illetékes Vízügyi Igazgatóság címére.

A Duna nemzetközi vízgyűjtő Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervének (3rd DRBMP) Jelentős Vízgazdálkodási Kérdései (SWMI) magyar nyelvű fordítása kizárólag tájékoztatási céllal itt elérhető:

http://vizeink.hu/wp-content/uploads/2020/03/HU_IC_220_Interim_Overview_SWMI_FINAL_HU.pdf

Ezzel kapcsolatos véleményét az ICPDR titkárságának kell megküldeni, melynek módjáról az alábbi linken tájékozódhat:

http://icpdr.org/main/public-participation-interim-overview-significant-water-management-issues